Świętomarcińskie rogale, o których wyśmienitym i wyjątkowym smaku krążą opowieści po całym kraju są naszym, wielkopolskim skarbem. Każdego roku w okolicach listopada, z kulminacyjnym momentem 11 listopada piekarnie ze specjalnym certyfikatem wypiekają ogromne ilości tego lokalnego przysmaku. Specjalna receptura, ale i ogrom pracy czynią je wyjątkowymi. Piekarnia „Pod Strzechą” z Biskupic zaproponowała najmłodszym i młodzieży ciekawe zajęcia – rogalowe warsztaty. Przez trzy dni, od rana prawie do wieczora ponad 100 uczestników zamieniło się w piekarzy i własnoręcznie tworzyła swoje rogale. Kibicujący swoim pociechom rodzice byli dumni z efektów pracy swoich dzieci. Młodzi piekarze pod opieką specjalistów wałkowało, wycinało, nakładało farsz, zawijało, „malowało” lukrem i posypywało orzechami swoje rogale. Na koniec każdy z uczestników warsztatów otrzymał certyfikat ze zdjęciem.
Tak duże zainteresowanie – dla wielu zabrakło miejsc – sprawi zapewne, że Piekarnia „Pod Strzechą” już niebawem zaprosi na kolejne, równie ciekawe warsztaty.